Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart
Dn17 0249 spastearer web poster matilda 1

Matilda počak’!

Čas zdravi vse rane, norosti pa očitno ne!

Prepričajte se, da je smeh še bolj glasen, ko te priganja Matilda in da, čeprav je časa v življenju malo, ga je vedno dovolj še za en vic.

Fb Tw Ig

Prihajajoče predstave


Poglej vse »

Igralci

Ban400x400
Ivo Ban
Fatur 400x400
Mojca Fatur
Lojze svete
Alojz Svete

Vsebina

Najboljša sovražnika se bosta po dvajsetih letih srečala v najbolj prisrčni komediji letošnjega leta.

Ivo Ban in Alojz Svete v novi komediji Špas teatra dokazujeta, da smislu za humor nikoli ne poteče rok, ter da smo vsi ljudje kot vino – če se ti ne skisa, z leti vse boljši. Prepričajte se, da je smeh še bolj glasen, ko te priganja Matilda in da, čeprav je časa v življenju malo, ga je vedno dovolj še za en vic.

Kako izgleda 72 let cinizma in črnogledosti na dveh nogah? Kje je meja med starčevsko zmedenostjo in čistim blefom? Predvsem zabavno!
Samotarski nergač Vitomil Car (Ivo Ban) in njegov sumljivo pozabljivi (razen, ko gre za denar) partner Branko Cafuta (Alojz Svete) sta ostarela komedijanta, ki se jima po dvajsetih letih znova ponudi priložnost, da nastopita na televiziji. Ali bosta za voljo dobrih starih časov, slave in honorarja zakopala bojno sekiro? Vitomilova nečakinja Matilda (Mojca Fatur) je ujeta v vrtinec norosti teh dveh ostarelih najstnikov – se bo njen trud splačal ali pa bo, zaradi trdoglavosti ponorelih dedkov komedije, vse splavalo po vodi?

Slovenska različica komedije, ki je nastala po svetovni uspešnici Neila Simona (The sunshine boys, prvič uprizorjena 1972), v neposredno bližino norosti postavi ljubezen do igre. Matilda, počak’! je bila normirana za nagrado Tony, za njen prevod in priredbo pa je poskrbel Jure Karas, ki je brez dvoma »kriv«, da bo komedija v slovenskem jeziku čisto do konca smešna.

Prepričajte se, da je smeh še bolj glasen, ko te priganja Matilda in da, čeprav je časa v življenju malo, ga je vedno dovolj še za en vic.

Galerija

  • Matildapocak fotomiromajcen 4 1 860x500
  • Matildapocak fotomiromajcen 55 1 860x500
  • Matildapocak fotomiromajcen 86 1 860x500

Ustvarjalci predstave

Naslov v izvirniku: The sunshine boys

Avtor: Neil Simon

Prevod in priredba: Jure Karas

Režija: Nataša Barbara Gračner

Scenografija: Meta Hočevar

Kostumografija: Nadja Bedjanič

Glasba: Gašper Konec

Glas: Jernej Šugman

Ostale informacije

Traja: 1 uro in 30 minut

Odmor: ne

Opomba: zelo primerna za vse generacije

Cene vstopnic


Mnenja

  • Navdušena sem bila nad predstavo. Polna humorja, iskriva, žgečkljiva, realna, .. Super je prikazana človeška narava, ko se s starostjo počasi nehajo blefi in se začne svobodno izražanje, ki pokaže dejansko razmišljanje in stanje človeka. Dobro odigrano, vživeto, vsaka kretnja ima svoj pomen, … Super ”
    - Romina
  • ” Obiskovalci so igralski zasedbi namenili bučen aplavz in dvorano zapustili z nasmejanimi in zadovoljnimi obrazi. V zraku smo ujeli besede » Fantastična, čista desetka, odlična, sproščujoča, zabavna … predstava « Kot smo v Špas teatru že vajeni , si je premiero ogledalo veliko znanih obrazov. Smejali so se , vmes ploskali in spet smejali. Po koncu predstave smo ujeli Klemna Slakonjo, ki je dejal: »Predstava je zelo , zelo dober izdelek. Odličen tekst, priredba, prevod , režija in igra vseh igralcev. Jaz sem žival in verjamem , da bo tudi cela Slovenija ”
    - Si21

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK