Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Kulturni dom Mengeš

Kulturni dom Mengeš se nahaja v središču Mengša, na Slovenski cesti 32.

Kulturno društvo Špas teater (administrativni sedež)
Slovenska cesta 22 B
1234 Mengeš
Blagajna:
041 33 33 39
Telefon: Pisarna:
++ 386 40 33 33 39
Abonma in zaključene skupine:
031 33 33 39
Telefaks: Pisarna:
++ 386 1 729 1235
Informacije o gostovanjih:
040 33 33 39
Elektronski naslov:
vstopnice@spasteater.com
marketing@spasteater.com
Spletni naslov:
www.spasteater.si

Kako do nas?

  • iz Ljubljane po glavni cesti v Mengeš, peljete pri prvem glavnem semaforju naravnost, 300 m na levi strani tik ob cesti je Občina Mengeš, za občinsko stavbo pa Kulturni dom. Ob občinski stavbi je tudi avtobusna postaja. Na parkirišče zavijete levo pri naslednjem semaforju in že ste na velikem asfaltnem parkirišču za Kulturnim domom.
  • iz Domžal, se pripeljete po Mengeškem polju do glavnega semaforja v Mengšu, kjer zavijete desno. Čez približno 300 m na svoji levi vidite občinsko hišo, za njo pa Kulturni dom. Na parkirišče zavijete levo pri naslednjem semaforju in že ste na velikem asfaltnem parkirišču za Kulturnim domom.
  • iz Kranja, se pripeljete mimo Brnika, Most v Mengeš, na prvem semaforju zavijete desno, ste na glavni ulici Mengša – Slovenska cesta, ob drugem semaforju se peljete naravnost, pri tretjem semaforju pa zavijete desno in že ste na velikem asfaltnem parkirišču za Kulturnim domom.
  • iz Kamnika, se pripeljete v Mengeš, tako na prvem in drugem semaforju peljete naravnost, pri tretjem semaforju pa zavijete levo in že ste na velikem asfaltnem parkirišču za Kulturnim domom

Parkirišče je brezplačno.

O dvorani

V zadnjem desetletju je najpogostejši najemnik kulturnega doma Špas teater. Predstave Špas teatra so v Mengeš pripeljale ljudi iz vse Slovenije, v desetletju se je komedijam Špas teatra nasmejalo kar 800.000 gledalcev.

V letu 2007 je Špas teater postal upravitelj Kulturnega doma.

Karakteristike dvorane Kulturnega doma Mengeš:

Osrednji del Kulturnega doma je dvorana s 411 udobnimi sedeži, z možnostjo dodatnih 38 stranskih sedežev. Oder ima koristne dimenzije 9m x 7m z višino 5m odrske odprtine. Dostop na oder z dvorane je možen z dveh strani. Odrsko zaveso upravljamo z daljinskim krmiljenjem. Lučni park šteje 16 scenskih reflektorjev, krmiljenih preko svetlobnih regulatorjev. V dvorani je stereo ozvočenje v jakosti 2x 350 W. Za nastopajoče sta ob odru dve skupinski garderobi, opremljeni z wc-jem. Pred vhodom v dvorano je več namenska avla z bifejem in blagajna.

Poleg osrednje dvorane je v Kulturnem domu klubska soba šahovskega društva, folklorne skupine in mešanega pevskega zbora Svoboda Mengeš. Prav tako v domu gostujejo nogometaši, kjer imajo svoje garderobe.

Zgodovina Kulturnega doma Mengeš

Na pobudo skupine občanov Mengša, so za potrebe kulturnih dejavnosti, Mengšani l. 1949 začeli s prostovoljno gradnjo zadružnega doma.

Gradnja je potekala počasi, saj so pobudniki sami zbirali sredstva za gradnjo doma, v letu 1957 je bil dom dograjen in namenjen kulturnim dejavnostim v Mengšu. Imenovali so ga Kulturni dom.

V letu 1987 je bil dom temeljito obnovljen in preimenovan v Kulturni dom Mengeš.

Kulturni dom je namenjen za izvajanje programov, ki ga organizirajo društva v občini Mengeš.

Poleg predstav Špas teatra, ki so na rednem programu, se v Kulturnem domu in v okolici že vrsto let dogajajo tudi tradicionalne Mengeške prireditve kot so: Pod mengeško marelo, Festival koračnic, novoletni koncert Mengeške godbe in podelitev priznanj TD Mengeš, slikarske razstave likovnega društva Mengeš

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK