Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Alojz Svete

Dramski igralec Alojz Svete se je rodil 7. junija 1963 v Ljubljani, kjer je po končanem srednješolskem izobraževanju obiskoval Filozofsko fakulteto in študiral germanske jezike. Leta 1986 je obiskoval Kraljevo akademijo za dramsko in glasbeno umetnost (LAMDA) v Londonu. Leta 1988 je vpisal študij dramske igre in umetniške besede na AGRFT v Ljubljani in ga zaključil leta 1991 v letniku Dušana Mlakarja in Kristijana Mucka.
 

V enaki meri kot na gledaliških deskah, ga lahko spremljamo v različnih vlogah tudi na filmu in televiziji. Med filmi naj omenimo naslednje Babica gre na jug V. V. Anžlovarja, Ko zaprem oči F. Slaka, Sladke sanje S. Podgorška, Ljubljana je ljubljena M. Klopčiča, med televizijskimi igrami pa Črna orhideja, Gangl, Blisk. Nepogrešljiv je v TV nadaljevankah Vrtičkarji, Naša mala klinika in Lepo je biti sosed ter na radiu.
 

Ves čas svojega igralskega ustvarjanje pa se intenzivno ukvarja s fonetiko in fonologijo ter sodeluje z Oddelkom za prevajanje in tolmačenje na Filozofski fakulteti v Ljubljani. V zadnjem času poučuje na AGRFT.
 

Vir: Wiki / Sigledal
 
Lojze svete
Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK