Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Dario Varga

Dario Varga se je rodil leta 1961. Leta 1989 je diplomiral na AGRFT, smer dramska igra. Od leta 1989 je zaposlen v Slovenskem mladinskem gledališču. Že med študijem je igral v predstavah mariborske in ljubljanske Drame, pozneje v SLG Celje, Koreodrami Ljubljana,Teatru 55, občasno tudi v tujini (Hrvaška). Najširša javnost ga pozna po filmskih (Mokuš, Halgato, Barabe!, Pirandello, Kajmak in marmelada, Petelinji zajtrk) in televizijskih vlogah (Naša mala klinika, Več po oglasih). V kratkem filmu Igorja Vrtačnika Pirandelloje sodeloval z Georgijem Rerbergom, snemalcem Andreja Tarkovskega.

Večkrat se je preizkusil tudi kot režiser; v Mladinskem je na oder postavil Walterja Parsifala in Hamleta Andreja Rozmana Roze.

Leta 2017 je na Dnevih komedije v Celju prejel nagrado žlahtni komedijant za vlogo Valentinčiča v

Butnskali, leta 2010 skupaj s kolegi nagrado za izjemno kolektivno stvaritev v predstavi Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! na Borštnikovem srečanju v Mariboru, leta 1998 zlato paličico za vloge v predstavi Stari prijatelji Mojega gledališča, leta 1993 priznanje ZDUS za vlogo Mariane v Tartifu in leta 1989 študentsko Prešernovo nagrado za vlogo Garcina v Zaprtih vratih.

Nagrade:

  •     2017 Nagrada Žlahtni komedijant na festivalu Dnevi komedije za vlogo Valentinčiča (Emil Filipčič in Marko Derganc Butnskala, PGK in SMG)
  •     2010 Borštnikova nagrada za izjemno kolektivno stvaritev v predstavi Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! na FBS
  •     1998 Nagrada festivala Zlata paličica za igralske kreacije, v predstavi Stari prijatelji, Moje gledališče
  •     1993 nagrada ZDUS za vlogo Mariane (Tartif, SMG)
  •     1989 študentska Prešernova nagrada za vlogo Garcina (Zaprta vrata, AGRFT)

Vir: WIKI - Sigledal

Dario varga
Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK