Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Boris Kobal

Boris Kobal, režiser, igralec in dramatik je rojen 16. novembra 1955 v Trstu. Tam je končal osnovno šolo, srednjo šolo Cirila in Metoda in 1974 leta maturiral na učiteljišču Antona Martina Slomška. Že v mladosti je gledališče vplivalo nanj, saj je bil tudi njegov oče igralec.
 
Po končanem učiteljišču je odšel na AGRFT v Ljubljani in vpisal študij gledališke in radijske režije, študij je zaključil z režijo Ruzantejeve Moschete, diplomiral pa je leta 1996.

Po končanem študiju je bil približno 17 let svobodni umetnik v različnih gledališčih kot režiser, igralec in pisec, predvsem kabaretov. Najprej je začel z delom v SSG Trst, kasneje pa je režiral v vseh slovenskih gledališčih, razen v Mariboru. Najpogosteje se je srečeval z ansamblom MGL, kjer je bil nato tudi direktor in umetniški vodja od 1997 do 2007.

Kot režiser in igralec se je predstavil televizijskemu občinstvu v satirični oddaji TV Poper. Na televiziji je bil tudi voditelj glasbenega tekmovanja Ema leta 2006.

Leta 2017 je prevzel vodenje Šentjakobskega gledališča Ljubljana.

V vseh oblikah svojega izražanja, kot režiser, igralec ali dramatik se nam vedno znova kaže kot prefinjen satirik, komik, in kritik življenja okoli sebe in nas.
 
Kobal 400x400