Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart
Burka1

Burka o jezičnem dohtarju

Vsi štirje žlahtni komedijanti so se odrekli denarni nagradi, ki so jo prejeli na Dnevih komedije v Celju in jo podarili v dobrodelne namene.

Predstava primerna tudi za gimnazijce in srednješolce!
Velika zmagovalka dnevov komedije 2004 v Celju!
Žlahtna komedija festivala – Burka o jezičnem dohtarju
Žlahtni režiser festivala – Vito Taufer
Žlahtni komedijanti festivala – Matjaž Javšnik, Uroš Smolej, Ivo Godnič, Robert Prebil

Fb Tw Ig

Prihajajoče predstave


Poglej vse »

Igralci

Matjaž Javšnik Uroš Smolej Ivo Godnič Robert Prebil Aljoša Kovačič

Vsebina

Kaj se je spremenilo v zadnjih petih stoletjih? Nič! Že Burka o jezičnem dohtarju se dogaja v svetu, v katerem trgovci goljufajo in odvetniki lažejo, v katerem sodniki napačno razsojajo.

Burka o jezičnem dohtarju neznanega avtorja iz petnajstega stoletja se je izkazala za hvaležno in aktualno predlogo. Svet, v katerem je vse narobe, v katerem so lažne obljube stvar vsakdanje prakse, da ne rečemo biznisa, v katerem zmagujeta prevara in zgovornost, kjer vsi pomalem goljufajo in v katerem sodišča sodijo krivično, je na moč podoben današnjemu, kakor ga lahko spremljamo v udarnih časopisnih rubrikah. Le konec je za malenkost manj usoden, saj izgubijo le tisti, ki imajo vsega dovolj, zmaga pa stanju sveta prilagojena prevrtljiva in iznajdljiva zdrava, ne pa nujno tudi poštena pamet.

V gledališki sezoni 2003/2004 smo v Špas teatru sprejeli izziv in na oder postavili nenavadno komedijo Burka o jezičnem dohtarju, ki je zanimiva zaradi arhaizacije jezika, ohranitve verza, ki je gibčno zriman in daje predstavi pravi tempo. Ta predstava nedvomnemu mojstru komedije Vitu Tauferju in izvrstni in preverjeni ekipi komikov – Matjažu Javšniku, Ivu Godniču, Urošu Smoleju in Robertu Prebilu – ponuja hvaležno gradivo. Intenzivno besedičenje, preigravanje in do konca razigrano norčevstvo, ki naj prikrije pravo stanje stvari. Vse to omogoča vrsto pretvarjanj in preoblačenj, nesporazumov in duhovitih rešitev, pa drobnih aktualizacij in krajevnih prilagoditev, ki so meso vsake prave komedije.

Galerija

  • Fmpgtmp bvmdu8
  • Fmpgtmp mymh7p 361x500
  • Fmpgtmp y3owxy 367x500
  • Fmpgtmp ztcca0 367x500

Ustvarjalci predstave

Scena: Vito Taufer
Glasba: Nino de Gleria, Jelena Ždrale
Koreografija: Vito Taufer

Ostale informacije

Premiera: 11. oktober 2003, v KD Mengeš
Število ponovitev: 109 ponovitev
Število obiskovalcev: 43.000 obiskovalcev
Trajanje predstave: 1 ura 15 minut (brez odmora)

Cene vstopnic


Mnenja

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK