Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart
Dn17 0249 spastearer web poster saga

Alpska saga

Muzikal z glasbo skupine Agropop
Komedija, ki na vsaki ponovitvi doživlja stoječe ovacije! 

Fb Tw Ig

Prihajajoče predstave


Poglej vse »

Igralci

C%cc%8campelj 400x400
Jernej Čampelj
Mitic%cc%81 400x400
Ana Maria Mitič
Tilen artac
Tilen Artač

Kristina Mišović

Vsebina

Bil je prvi na vasi. A sedaj bo – pustil za sabo kmečko dekle, ki ga obožuje, da bi osvojil mestno dekle, ki se ga sramuje. Pustil za sabo starša in veliko kmetijo, da bi osvojil svetovno slavo. Vse, da bi postal velik in slaven v velikem mestu, v Ljubljani. Pazite se, Franček prihaja!
Glasba skupine Agropop je globoko usidrana v srcih in spominu Slovenije. In bila je inspiracija za zgodbo, ki lepo predstavlja dogajanje v naši deželici.
Vaška zguba, Franček, ki je najverjetneje kriv za vse požare, ki so iz neznanih razlogov zagoreli po večini vaških skednjev, se odloči da mora slediti svojemu velikemu talentu, da bi postal velik, znan in slaven pevec. Potem ko junaško prespi vojno za Slovenijo, potem ko si vzame vaško deklino, ljubezen iz otroštva Lojzko, zbere svoj pogum in očetovo kreditno kartico, ter se sam odpravi v Ljubljano.
Kjer takoj najde producente dvomljivega slovesa, ki so mu za denar pripravljeni odpreti vrata do zanesljivega uspeh. In to s popustom, minus minus 30%. Najde pa tudi največjo in najboljšo… no ja, Jasmino, zaradi katere Sava večkrat teče proti Gorenjski. Njegova kreditna kartica z lahkoto osvoji njeno srce, seveda dokler je na njej kaj denarja.
In medtem, ko njegov oče obupuje nad sinom, se njegova mati in Lojzka odpravita v mesto, da bi ga spravile k pameti. In najdeta ga ravno takrat, ko z velikim prstanom zaprosi Jasmino za roko.
Muzikal je narejen z glasbo skupine Agropop, v njem se bodo zvrstile največje uspešnice, kot so Franček piromanček, Jasmina, Ne verjemi, Ti si moj sonček, Ljubi me divja zver, Srečni smo Slovenčki in seveda Samo milijon na še živi, zraven pa še dve novi uspešnici, Če hočeš moja bit in Pleš Slovenka.

Galerija

  • Mediaspeed131 860x500
  • Mediaspeed143 860x500
  • Mediaspeed184 860x500

Ustvarjalci predstave

Ostali igralci: Andreja Sonc / Anja Strajnar, Danaja Koren, Larisa Pukšič, Tanita Rose, Urška Koželj, Darja Drobnič, Klara Koprivec, Žiga Bunič, Klemen Černe, Andrej Orel, Gašper Oblak, Luka Markus Štajer.

Saga Bend:

Klaviature – Miha Gorše
Kitare – Tadej Košir
Bas – Matej Tekavčič
Bobni – Dorian Granda

Avtorica teksta: Desa Muck
Režiser: Jure Ivanušič
Koreograf: Matevž Česen
Glasba: Agropop, Aleš Klinar
Kostumograf: Vesna Mirtelj
Scenograf: Darjan Mihajlović Cerar
Ilustracije: Peter Gaber
Grafična podoba logotipa: Igor Ribič
Osvetlitev: David Andrej Francky
Tonski mojster: Marko Turel
Vodja predstave: Tina Muc
Maska: Nataša Castaldi
Fotografije: Dejan Nikolič, iz predstave: Saša Despot (Mediaspeed)
Glasbeni producent: Miha Gorše
Producent: Aleš Klinar
Izvršni producent: Gorazd Slak
Koproducent in ekskluzivna prodaja: Špas teater

Ostale informacije

Traja: 2 uri in 35 minut

Odmor: da

Cene vstopnic


Mnenja

  • Glavni igralci Tilen Artač, Jernej Čampelj, Ana Maria Mitič, Kristina Mišovič in Andreja Sonc so pokazali veliko igralskega, pa tudi pevskega talenta in so si več kot zaslužili ovacije po skoraj treh urah predstave. Med gledalci, ki so se tako smejali kot jokali, pa je bilo cel kup znanih imen z nekdanjim predsednikom Milanom Kučanom na čelu. V predstavi, ki prikazuje čas našega osamosvajanja, se namreč sliši tudi del njegovega znamenitega govora ob odcepitvi Slovenije
    - Vklop

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK