Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

Premiera Menopavza

Menopavza je fenomenalna, noro dobra, super, navdihujoča, boljša kot fitnes, nasmeji te do solz … so bile besede, ki smo jih slišali, ko so se odprla vrata Špas teatra in so nasmejani obrazi po večminutnem, stoječem aplavzu odhajali iz dvorane, kjer se je zgodila premiera glasbene komedije Menopavza, zdaj že lahko rečemo – nove uspešnice Špas teatra.
 

 “Če je menopavza taka, kot smo videli v predstavi, potem komaj čakam, da pridem v menopavzo”, je po predstavi dejal Tomaž Mihelič – Marlenna in ne da so se dame okole njega smejale, celo strinjale so se z njim. Fantastične štiri – Helene Blagne, Zvezdana Mlakar, Salome in Urška Vučak Markež so navdušile vse. Občinstvo je druščino, ki nam v muzikalu predstavi težave, s katerimi se soočajo ženske v obdobju mene, ko imajo opraviti z navali vročice in nočnim potenjem, brez dlake na jeziku pa spregovorijo tudi o dogajanju med rjuhami … nagradilo s stoječimi ovacijami in dvorano zapustilo z vtisi, polnimi presežkov. Čestitke so deževale.
 
Posebne čestitke je prejemala tudi direktorica Špas teatra Urška Alič, ki je ta dan še posebej žarela. Ne le zaradi odlične predstave, praznovala je tudi abrahama. “Toliko ljudi, toliko lepih želja, toliko čestitk … seveda imam danes še posebej razlog, da sem izredno srečna in zadovoljna. Počaščena sem, da so tako velike dame slovenskega medijskega prostora sprejele povabilo ter s svojo predanostjo, talentom in karizmo ustvarile resnično fantastično predstavo. Ne dvomim, da jo bo uspeh, ki muzikalu vse od broadwayske premiere pred šestnajstimi leti sledi po vsem svetu, spremljal tudi pri nas ter navdušil Slovenke. Pa tudi nemalo Slovencev (smeh).”
Kadar režisersko taktirko vihti priznana hrvaška režiserka Nina Kleflin, je uspeh zagotovljen. Režiserka, ki se lahko pohvali s številnimi uglednimi nagradami, je že zdavnaj presegla meje Hrvaške, tokrat pa se je lotila projekta v družbi štirih velikih dam slovenske medijske scene. “Pred začetkom je bilo nekaj nervoze in napetosti, a le v pozitivnem smislu. Vedela sem, da gredo po uspeh. One so moje štiri inspirativne dive in neizmerno sem hvaležna, da mi je bila ponujena ta priložnost. Na koncu sem potočila tudi solzo sreče,” je povedala režiserska mojstrica. Muzikal je nastal po knjižni uspešnici Jeanie Linders, pod prevod pa se je podpisala vedno pronicljiva Desa Muck.
 

Ob premierni uprizoritvi je bilo jasno, da predstava še zdaleč ni namenjena le nežnejšemu spolu, temveč so se brez zadržkov krohotali tudi moški. “Super, Helene Blagne res nisem pričakoval v tej vlogi. Navdušila me je. Cel paket je zelo fajn. Če bi me vprašali kateri lik bi jaz igral, no, jaz bi igral Salome. Meni je ona super,” nam je priznal Denis Avdić. A ni bil edini, med obiskovalci smo opazili številne znane obraze, ki so z nasmehom na obrazu zapuščali dvorano. Igralka Nina Ivanič ni skrivala navdušenja: “Predstava je luštna, simpatična in življenjska. Posebej me je navdušila Salome, nekaj tako simpatičnega in iskrenega veje iz nje.”Jože Potrebuješ je delil njeno mnenje, ravno tako pa bi si želel videti še moško različico predstave: “Punce so bile super, predstava je top. Vsekakor priporočam ljudem oziroma zlasti ženskam, da se pridejo malo pošalit na svoj račun. Zelo pa bi me zanimalo tudi, kako moški doživljajo to obdobje menopavze.”
V bokih se je že med predstavo pozibavala Iryna Osypenko Nemec, manjkal ni niti Alen Kobilica. Jonas Žnidaršič je prišel v spremstvu žene Alenke, Jožeta Potrebuješa pa je spremljala njegova Andreja. Med navdušenimi gledalci smo opazili tudi Jerneja Kuntnerja, Aljo Viryent, Jasno Kuljaj, Lucijo Ćirović, Anjo Rupel, Jana Bučarja in številne druge.
 
Bil je krasen večer, poln smeha, zabave, navdušenja, čestitk … Več kot odlična popotnica novi uspešnici Špas teatra na poti po slovenskih odrih.
 
Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK