Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

TIK PRED ROZA ZDAJCI NAS JE UJEL ROZA VIRUS

#menopavza #glasbenakomedija #novost #hit #spasteater

ŠPAS TEATER | Kapitanov dnevnik 12.10.18
Urša Alič, kapitan | Mengeš, 12. oktobra 2018 ob 14:47

Z Menopavzo smo tik pred zaključno fazo, roza zdajci. In v gledališču je tako kot v Legolandu – najprej vidiš samo grmado kock, kmalu zatem pa že enega svetovnih čudes. Ampak mi še nismo tam. O neee, nismo še tam, kjer sta pritisk in utrip na minuto vsaj približno v mejah normale!
Prav zdaj smo v vrelem kotlu tisočerih odločitev; izbiramo obleke, rihtamo sceno, lučke, stikala, vzvode, rekvizite, lasulje, špangice, sponke, čevlje, barve, trepalnice, ritem, pomežike … če imaš količkaj moškega v sebi, znoriš! Vse je roza in v bleščicah…


TEAM SAMIH ŽENSK
Štiri nastopajoče, štiri boginje, kraljice, carice, face, legende (to so vse besede njihovih fenov :), kot gledališka kapitanka fantastičnih štirih, pa se fenom zelo pridružujem. Ubogi Darjan (Mihajlović Cerar, scenograf), Andrej (Vrhovnik, kostumograf) in Dejan Nikolič (fotograf). Tistih nekaj ur, ki so jih preživeli v močno ženstveno obarvani atmosferi, si bodo zagotovo zapomnili za vedno. Kajti situacija zahteva, da razmišljajo po žensko, tako malo po roza.

 

DESIN TEKST IN NININA REŽIJA – BINGO!
Kot tim samih žensk pa nas odlikujejo še velika delavnost, multitaskanje, neumorne vaje in odgovornost. Naša režiserka je Nina Kleflin. Nina prihaja iz Zagreba. Je ena najbolj priznanih hrvaških režiserk, specializirana za muzikale in komedije, režirala pa je že 42 iger. Pod njeno taktirko so nastali odlični projekti kot so: Boeing, Boeing, Moje pesmi, moje sanje, 39 stopnic, Sluga dveh gospodarjev in številni drugi). Nina ve, kako se streže svetovni uspešnici, kot je Menopavza. Je umirjena in osredotočena. Vsak dan k igri doda detajl, ki prizor dodatno obogati. Srečna sem, ker je hitro in z veseljem potrdila sodelovanje. In ne bom je vprašala, če je zaradi nas dobila kak siv las več, ker poznam resnico :).

ZADETEK NA LOTU V ZAČETKU POLETJA
Ko smo se z Američani (GFOUR Productions) dogovorili za sodelovanje za Menopavzo, je bila ena ključnih odločitev izbor prevajalca in tekstopisca. Ampak moja odločitev je bila lahka.
Samo ena oseba v sebi združuje ženskost, navihanost, hudomušnost, kakovosten humor, drznost, igrivost in sladko nečimrnost – Desa Muck! Če k temu dodam še izkušnje, veščine všečnosti za publiko, je to boljše kot sedmica na lotu! Poklicala sem jo, rekla je romantični DA in prvi del poletja sem mirno spala…

Potem sem kmalu prejela prvi osnutek in začela vriskati od veselja. Tam pred prikolico sem posedala na svojem morskem kapitanskem stolu in se sama pri sebi režala. Smejala. Se muzala. Desa res zna izvabiti smeh iz človeka z eno samo besedo ali stavkom. Zdaj lahko to njeno čarovnijo gledam na odru. Ko katera izmed igralk reče stavek in vsi prisotni (čeprav smo ga slišali že nevemkolikokrat), bušnemo v smeh. Desa je … ahhhh … fenomenalna!

ROZA VIRUS
Ne vem, ali je kriva vsa ta roza barva, ampak po mesecu dni vsakodnevnih vaj dvakrat na dan, so napori terjali svoj davek. Pa tudi jesen se je neopazno pretihotapila v naš backstage. Khm, khm, šmrk, šmrk, vročinca in evo – morali bomo počakati na začetek novembra, da se v vsem blišču in pompu, polne moči in ženskih hormonov pokažemo občinstvu - to našo Menopavzo že željno pričakuje!
Listam po revijah Avenija, Story, Večer, Lepota & Zdravje in po spletu 24ur, Zadovoljna.si, Ona Plus
od vsepovsod se širi roza virus – Špasova nova glasbena komedija Menopavza.
Sem srečna, zadovoljna, skačem do stropa? Ne! V sebi čutim globoko odgovornost in sploh ne razmišljam o ničemer drugem kot o tem, da mora biti naša Menopavza za občinstvo – popolna!

Najbolje, da se vrnem nazaj na oder. Tam je vse v pripravah, tam je zaenkrat še kaos idej in delov sestavljanke, ki bo (mora biti!) že čez nekaj dni dovršena zgodba o ženskah, njihovih spremembah in zlatim (pardon, roza!) ključem, kako na to obdobje ženske gledati kar se da lahkotno.
Se vidimo na premieri…

Medtem pa...

 

 

 

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK