Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

KO LEV, ZEBRA, NILSKI KONJ, PINGVINI IN ŽIRAFE PLEŠEJO

#madagascar #muzikal #novasezona #risanka #spasteater #zoo

ŠPAS TEATER | Kapitanov dnevnik 03.10.18
Urša Alič, kapitan | Mengeš, 3. oktobra 2018 ob 10:17

Na zadnjo septembrsko soboto smo jo le dočakali: razprodano premiero družinskega muzikala Madagascar - avanturo polno zabavnosti, muvinga in dobre muzike. Živalski svet vseh barv, oblik in živalskih glasov je ustvaril vzdušje prave afriške divjine! In to sredi Mengša, haha! Ko je šel 29. septembra mimo našega gledališča kak naključno mimoidoči, si je zagotovo mislil svoje. V
zklikale so vse generacije, od najmlajših, najstnikov, staršev, pa vse do babic in dedkov.

PUSTOLOVŠČINA NA MADAGASCARJU
Poleg rjovenja, smeha in songa 'Jaz rad ga muvam, muvam (v originalu 'I like to move it, move it' iz filma Madagascar), so vzklikale vse generacije gledalcev, od najmlajših, najstnikov, staršev, pa vse do babic in dedkov. Misija: nar'jen! Dobrodošli na Madagascar!

V dveh glavnih vlogah sta nastopila Gašper Rifelj kot lev Alex in Blaž Vrbič kot zebra Marty.
Foto: Darja Štravs Tisu.

Veseli in nasmejani obrazi obiskovalcev po premierni uprizoritvi so bili lep dokaz, da je predstava navdušila mlado in manj mlado, velike in male, da so se prav vsi prepustili dogajanju na odru, se večkrat na ves glas nasmejali simpatičnim likom svetovne uspešnice med risankami, ki že nekaj časa navdušuje gledalce tudi na gledaliških odrih. Takih predstav res ni veliko!

Zato pa je Špasovo občinstvo igralce večkrat nagradilo z vriskajočim aplavzom, ob koncu pa še s stoječimi ovacijami. Kako je to za igralke in igralce lepo!
Rahlo ali pa močno zadihan stojiš na odru, potem pa aplavz in še in še, nato ti še 'dvorana vstane', sama od sebe, ker si to želi! Takrat veš, da si dobro naredil! Vsak takih trenutkov je neprecenljiv.

Za odlično koreografijo novega muzikala je poskrbela mojstrica spektaklov in muzikalov - Mojca Horvat.
Foto: Darja Štravs Tisu.

ŠE EN ŽIVALSKO DOBER SELFIE IN GREMO
Po koncu dolgega aplavza stopim v zaodrje in tam – enako 'živalsko' razpoloženje.  Glasno, veselo, hrupno, en čez drugega dežujejo pohvale in čestitke, da imam občutek, kot da sem še vedno nekje v džungli! »No, družbica, dajmo, še en skupinski selfie, ki ga bo naredil maestro Nejc Simšič in gremo ven, do ljudi…«

Slavje in veselje v zaodrju.

NAJBOLJŠE ZA NA KONEC - AFTER PARTY V ŠPAS TEATRU
Če je vzdušje dobro, je dobro vse! Iz dvorane se je preselilo še v preddverje, kamor so po predstavi prišli živalski zvezdniki ter še enkrat zapeli in zaplesali, nato pa se družili in slikali z najmlajšimi obiskovalci, ki so staršem navdušeno pripovedovali, katera dogodivščina leva Alexa, zebre Martyja ali drugih v pisani druščini, jim je bila najbolj všeč.

Takšne podivjane žurke pa že dolgo ne; Špas teater je pokal po šivih!
Foto: Darja Štravs Tisu

VSAK IMA OTROKA V SEBI, ŠE SLAVNI
Premierne uprizoritve so se udeležili tudi številni prijatelji Špas teatra, ki jih občinstvo pozna s TV-ja ali radijev ali pa našega odra. Pestra družba znanih osebnosti je prišla, namesto v ZOO, v Špas teater. Ja, saj smo pred leti imeli slogan – pri nas je skoz' en cirkus!
Marsikdo je prišel kar v spremstvu svojih najmlajših, ki so ob prigodah junakov prav posebej uživali. Med drugimi so prišli: Katarina Habe s sinom, Simon Meglič z družino, Jonas z družino, Urška Vučak Markež z družino, Eva Cimbola, Nina Šušnjara, Ranko Babić s hčerko, Neisha, Petra Kerčmar s sinom, Maja Martina Merljak in še mnogo drugih.

V pustolovsko obarvanem muzikalu so med drugim uživali številni prijatelji Špas teatra.
Foto: Max Verderber.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK