Gašper Konec

Moja glasbena pot se je začela zgodaj, pri petih letih sem se začel učiti klavir, pri sedmih pa sem začel obiskovati glasbeno šolo Franca šturma v Ljubljani. Pri trinajstih sem se učil pri prof. Milevi Šima, kjer sem se seznanil z jazzom. Od nekdaj me zanima improvizacija, tako klavirska kot orgelska. Name je pomembno vplival slovenski skladatelj, čembalist, organist in pedagog Maks Strmčnik.

Pri štirinajstih sem se vpisal na SGBŠ v Ljubljano, kjer sem maturiral iz glasbene teorije pri prof. Janezu Osredkarju. Poleg srednje šole sem svoje znanje izpopolnjeval z učenjem orgel pri prof. Daliborju Miklavčiču ter prof. Klemnu Karlinu. Leta 2007 sem bil sprejet na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer letošnje leto zaključujem študij kompozicije pri prof. Marku Mihevcu.

Kot komponost se najbolj poslužujem etno ritmov, v zadnjem času pa dajem prednost tudi jazz-u in latinu. Za mano so številni orgelski koncerti, recitali s solopevci, koncerti resne in tudi zabavne glasbe, sodelujem pa tudi s kvartetom “Trio Quartet”, kjer sem prispeval številne aranžmaje in priredbe. Kot aranžer in pianist sem sodeloval tudi s številnimi slovenskimi glasbeniki v oddaji NLP (Nedeljsko lepo popoldne, RTV Slovenija). Kot pianist sodelujem v MGL Ljubljana v muziklu Pomladno prebujenje. Prispeval sem tudi aranžmaje za proslavo ob dnevu državnosti 2010.

Mojo glasbeno pot še posebej odlikujejo sodelovanja z glasbeniki kot so Neža Drobnič, Gal Gjurin, Vlado Kreslin, Oliver Dragojevič, Petar Grašo, Miha Debevec, Eva Černe in še mnogi drugi..

SPLETNA PRODAJA VSTOPNIC